YT Expo - шаблон joomla Mp3
Εκτύπωση
PDF
15
Ιανουάριος
2009

Εγκαινιάστηκε με επισημότητα το Δημοτικό Μέγαρο Συμπολιτείας

Ο Δήμος Συμπολιτείας, στα δυτικά του Αιγίου, από ιδρύσεώς του, δεν έπαυσε να προκαλεί το ενδιαφέρον όλων των Αχαιών για την ζωντανή παρουσία του και τη γρήγορη προσαρμογή του στα Καποδιστριακά δεδομένα, με την απορρόφηση κοινοτικών πόρων,

την ορθή διαχείρισή τους και την αναμόρφωση των δημοτικών διαμερισμάτων, ημιορεινών και παραλιακών, που τον συγκροτούν.

Ο δήμαρχος Συμπολιτείας κ. Δημ. Καλογερόπουλος, εκλεγόμενος επί τρεις τετραετίες και με αυξανόμενο ποσοστό σε κάθε εκλογική αναμέτρηση - στην τρέχουσα τετραετία έχει λάβει 72% - δικαιώνει με τον τρόπο που διαχειρίζεται τις υποθέσεις των συμπολιτών του, την απόφασή τους να τον επανεκλέγουν. Αυτό δεν είναι σύνηθες ούτε εύκολο. Αποτελεί εξαίρεση του κανόνα, ο οποίος. ωστόσο, επιβεβαιώνεται στη Συμπολιτεία Αχαϊας.

Όσοι τον άκουσαν, κατά την τελετή των εγκαινίων του νεοαναγερθέντος Δημαρχείου, να αναφέρεται στη δομή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, στη συνεργατικότητα, στα επιτεύγματα αλλά και στα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο θεσμός της Αυτοδιοίκησης και να μιλάει σε πληθυντικό - όλοι μαζί προσπαθήσαμε, σε όλους ανήκει το αποτέλεσμα - και να επιβραβεύει τους ηρωικούς και άμισθους προέδρους των πρώην Κοινοτήτων (στο πρόσωπο των οποίων ο μακροβιότερος στο αξίωμα του προέδρου κ. Θανάσης Διαμαντόπουλος άλλοτε πρόεδρος Λόγγου έλαβε τιμητικό δίπλωμα και αναμνηστικό), αλλά και από τους άμεσους συνεργάτες του τον κ. Κώστα Παναγόπουλο αυτοδιοικητικό στέλεχος, ο οποίος είχε αναλάβει όλη τη διαδικασία ανεγέρσεως του νέου δημαρχείου, αυτά και μόνο τα παραδείγματα, καταδεικνύουν την επιτελική ικανότητα ενός δημάρχου, μικρού μεν Δήμου με μεγάλα οράματα και επιτεύγματα.

 

Ποιοι παραβρέθηκαν

Είχαν προσκληθεί και παραβρέθηκαν, ο Μητροπολίτης κ. Αμβρόσιος, ο οποίος τέλεσε τον Αγιασμό συμπαραστατούμενος από τους ιερείς των ναών των διαμερισμάτων του Δήμου, o υφυπουργός Εσωτερικών κ. Νάκος, ο Περιφερειάρχης κ. Σπυρίδων, ο Νομάρχης κ. Κατσικόπουλος, οι δήμαρχοι των όμορων δήμων της Αιγιάλειας, των Πατρών κ. Φούρας και των Καλαβρύτων κ. Θαν. Παπαδόπουλος, ο πρόεδρος της ΤΕΔΚ Αχαϊας κ. Γρ. Αλεξόπουλος, ο βουλευτής ΠαΣόΚ κ. Σπηλιόπουλος και ο τέως υφυπουργός Παιδείας κ. Γιώργος Θωμάς, νομαρχιακοί και δημοτικοί σύμβουλοι και υπηρεσιακοί προϊστάμενοι των υπηρεσιών του νομού και πλήθος κατοίκων της Συμπολιτείας, παρά το ακατάλληλο του καιρού εκείνη την ημέρα..


Χαιρετισμοί με αιτήματα και μηνύματα

Μετά την τελετή του Αγιασμού, που τελέστηκε το βράδυ της Τετάρτης 14 Ιανουαρίου 2009, ευλογία, χαιρετισμό και συγχαρητήρια, προς τον οικοδεσπότη δήμαρχο κ. Καλογερόπουλο, απηύθυνε πρώτος ο Μητροπολίτης κ. Αμβρόσιος εξαίροντας τη δραστηριότητα του δημάρχου για την ταχύτητα ανεγέρσεως του νέου δημαρχείου, προτρέποντας και τον υφυπουργό κ. Νάκο να είναι γαλαντόμος προς όλους τους δήμους της Αιγιάλειας, χορηγώντας οικονομικές ενισχύσεις και πως μέσα στο κλίμα ψυχικής ευφορίας της ημέρας εκείνης, θα ήθελε να είναι ο ίδιος και...Δήμαρχος! Επιτυχημένες οι ατάκες του Δεσπότη μας, φτιάχνουν το κατάλληλο εορταστικό κλίμα εξοικείωσης όλων μεταξύ τους.

Ο υφυπουργός κ. Νάκος (που ήρθε συμπιέζοντας το χρόνο του για να μην καταναλώσει όλο το κουτί τα...χάπια ο δήμαρχος κ. Καλογερόπουλος ανησυχώντας μήπως και απουσιάσει ο υπουργός), μηχανικός κατ' επάγγελμα "έψαξε" όπως είπε το κτίριο που έχει αντισεισμική κατασκευή και πρωτότυπο δέσιμο στέγης και το βρήκε στατικά ασφαλές, δίδοντας έτσι εύσημα στο μηχανικό κ. Δημήτρη Μιχ. Σιαβελή. έδωσε υποσχέσεις πως παρά τις κρατούσες, κακές  οικονομικές συνθήκες, η κυβέρνηση θα ενισχύσει τους Δήμους και θα επιστρέψει και μέρος από οφειλόμενους δημοτικούς πόρους που δεν έχουν καταβληθεί από το παρελθόν. Υπήρξε ρητός στις απόψεις του, σαφής στις εκφράσεις του, ρεαλιστικός στην εκτίμηση της κατάστασης που βρίσκονται οι περισσότεροι δήμοι της χώρας και...οικείος συνομιλητής, με ταλέντο. Μάλιστα με ωραίο παράδειγμα προέτρεψε τους δημάρχους να  τα βρουν μεταξύ τους και ν' αποφασίσουν για μια περιοχή απόθεσης των στερεών αποβλήτων, που βλάπτουν την υγεία και προσβάλλουν το περιβάλλον. Περίπου στο ίδιο κλίμα κινήθηκε και ο χαιρετισμός του προέδρου της ΤΕΔΚ Αχαϊας κ. Αλεξόπουλου.


Πόσο κόστισε το Δημαρχείο

Το Δημαρχείο Συμπολιτείας αναγέρθηκε σε οικόπεδο τριών στρεμμάτων, που αγοράστηκε από το Δήμο, χρηματοδοτήθηκε από δύο ευρωπαϊκά προγράμματα και δημοτικούς πόρους και κόστισε συνολικά 1.600.000 ευρώ.
Η αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου είναι ένας άνετος χώρος, που προδιαθέτει ευχάριστα όποιον την επισκεφθεί. Διακρίναμε εκτός της βιβλιοθήκης  και αναβαθμισμένη την αισθητική της, με την ανάρτηση ωραίων πινάκων ζωγραφικής, οι οποίοι μπορούν να αποτελέσουν, προστιθεμένων και άλλων εν καιρώ, τον πυρήνα Δημοτικής Πινακοθήκης, για να αναβαθμισθεί στο σύνολό του το νέο Δημαρχείο και να εμπλουτιστεί με έργα Τέχνης, όπως συνηθίζεται.