YT Expo - шаблон joomla Mp3
Εκτύπωση
PDF
02
Σεπτέμβριος
2009

Περιμένοντας τις βροχές!...

Αγαπητή μου Θεία Κούλα.Καλή μέρα, καλή εβδομάδα, καλό Σεπτέμβρη από αύριο και καλό Φθινόπωρο που ο θεός και η Παναγία να βάλει το χέρι της να πέσει καμιά βροχούλα να μουλιάσει ο τόπος μη και γλιτώσουμε από τις φωτιές γιατί αν περιμένεις από τους ανθρώπους θα πιάσει χειμώνας και ακόμα θα τσακώνονται για το ποιος φταίει έως ότου πιάσουν οι βροχές να αρχίσουν οι πλημμύρες και να πιάσουν άλλους καυγάδες για τους πλημμυροπαθείς.!!! Αγαπητή μου  θεία Κούλα πρώτον ερωτώ δια την καλή σας υγείαν καθώς και εμείς καλώς υγιαίνομεν ευχόμενοι όπως ο καλός Θεός να σας έχει καλά κι εμάς όπως – όπως!

Επήρα την από παρελθόντος μηνός επιστολήν σας, ένεκα που το ταχυδρομείο ολίγον βραδύ και εχάρηκα που δόξα τω Θεώ είσθε όλοι εις καλήν κατάστασιν σώοι και υγιείς  και περνάτε πολύ καλά εις την Ορεινή Ναυπακτία όπου επήγατε όπως γράφεις για να απολαύσετε καθαρόν αέρα και να φάει και ο Δημητράκης κανένα φρέσκο αυγό. Το ποιόν όμως όπως γράφεις και εκεί  πήχτρα το αυτοκίνητο  όπως και στην Πάτρα και μεριά ο καπνός από την ψησταριά του Σπύρου του Λέλεκα  μεριά το καυσαέριο γιατί όλοι  παρκάρουν στα στενά γύρω από την πλατεία,  τη βγάζετε με κλειστά παράθυρα. Αλλά όπως σωστά γράφεις ο Θεός ή ο Βούδας να αναπαύει την ψυχούλα του γιαπωνέζου που έβγαλε τα αρκουδίσιον και ευχαριστιέστε δροσιά σε υψόμετρο 1232 μέτρα με την Ομάλια απέναντι καταπράσινη – δεν την έκαψαν ακόμη, γιατί τι να την κάνουν; Ποιος πάει να αγοράσει οικόπεδο εκεί πάνω. Πάντως και εμείς με το κλιματιστικό τη βγάζουμε διότι τι υψόμετρο 158 μέτρα στο Βλατερό τι 1232 εκεί πάνω, χωρίς κλιματιστικό δε γίνεται.

  Ελπίζω ο Δημητράκης να δυνάμωσε με την υγιεινή τροφή της υπαίθρου και τα φρέσκα αυγά διότι όσο και να πεις άλλο το φρέσκο αυγό των 7 ημερών που φέρνουν από τη Ναύπακτο σε καρτέλες και άλλο εδώ που μπορεί να είναι και μηνός.  Ποια σοβαρή γυναίκα θα κάτσει να ταϊσει κότες την ώρα που το φορτηγό τα φέρνει έτοιμα μέχρι και κοτόπουλα ορνιθοτροφείου και μαδημένα  μάλιστα που πουλάει στο ψυγείο του ο Ανέστης ο μπακάλης.  Σιγά μη κάτσω να  παιδεύομαι με τα κοτερά -λέει η γυναίκα του ξάδερφου που μένουν μόνιμα εκεί πάνω – κι εσείς να κάνετε βόλτα στην πλατεία!   Στενοχωρήθηκα που ο παππούς δεν βρίσκει ζυμωτό ψωμί ένεκα που το φουρνό της γιαγιάς τον χάλασαν για να χτίσουν ένα δωμάτιο να κάνουν ρεντ ε ρουμ( δεν ξέρω τι είναι αυτό αλλά φαντάζομαι θα βγάζει λεφτά )   Δε γίνεται να θυμηθεί τα νιάτα του με μπομπότα και φρέσκη μυζήθρα αλλά μου κάνει εντύπωση αφού  εμάς πέρσι  μας έφερνε το φορτηγό κάθε μέρα  από τη Ναύπακτο χωριάτικο της ώρας.   Τουλάχιστον τα βράδια έχει ησυχία, γιατί μη κοιτάς η ντίσκο που ακούγεται στη διαπασών ένεκα οι νεαροί – παιδιά είναι βρήκαν λίγο ξενοιασιά μέχρι να αρχίσουν τα μαθήματα και οι μπελάδες με τις γενικές συνελεύσεις να κάνουμε ή να μη κάνουμε  απεργία και τι ζωή είναι αυτή να μην έχεις μια στάλα ησυχία να καπνίσεις ένα τσιγάρο με την άνεσή σου λόγω ο Αβραμόπουλος που δεν καπνίζει. Πως να πιεις τον φραπέ σου.  Κατά τα άλλα αγαπητή μου θεία Κούλα η ζωή είναι παντού ίδια. Μη νομίζεις ότι και εμείς που πήγαμε διακοπές στον Ψαθόπουργο περάσαμε καλύτερα. Αν δεν ήταν η διπλανή μας η κυρία Ευθαλία που έχει τηλεόραση τοίχο σε τοίχο και βλέπαμε κάθε βράδι τη Μύκονο με τους πλούσιους να πηδιούνται φόρα καμπάνα αλλάζοντας τις γυναίκες τους και όλες τις νεαρές, την Τι-Βι να τριγυρίζουν θεοτσίτσιδες από πλήξη μπας και παίξουν σε κανένα σήριαλ εκτός από αυτά που παίζουν στις κρεβατοκάμαρες των παραγωγών, θα πεθαίναμε  Θα μου πεις άλλο να πας  και να αγγίζεις –Θεούλη μου –και άλλο να βλέπεις στο γυαλί με τη γκεστάπο δίπλα σου να σου λέει γύρισε κανάλι να ακούσουμε στον Λύχνο  που βγάζει κήρυγμα ο αρχιμανδρίτης. Δε λέω το κάθε πράγμα στην ώρα του όλα χρήσιμα αλλά πώς να το κάνουμε ανθρώπινες αδυναμίες .  Όπως και να έχει ο Σεπτέμβρης ήδη μαζεύει και τους τελευταίους στον βιοπορισμό. Καλό χειμώνα και καλές βροχές !!!                      Στ Ιντζεγιάννης