YT Expo - шаблон joomla Mp3
Εκτύπωση
PDF
16
Ιούνιος
2009

Η γιορτή του πατέρα!,,,

H παγκόσμια ημέρα του πατέρα. Γιορτάστηκε την Τετάρτη 17 Ιουνίου 2009. Πατεράδες, χρόνια μας πολλά. Καιρός ήταν να αναγνωρισθεί και

 ο ρόλος του πατέρα που τον έχουν του… πεταματού. Μια ζωή πάρε- φέρε- πλήρωνε κάποτε έπρεπε να του πούμε και χρόνια σου πολλά . Όθεν φορέστε το καλό σας κοστουμάκι, ξαπλώστε την αρίδα σας και χτυπήστε παλαμάκια : Γυναίκα - παιδιά κοπιάστε :Το γλυκό και το δώρο μου . Διότι ναι, συμφωνούμε για τη γιορτή της μάνας, αλλά τη δικαιούται και ο πατήρ. Το είπε κι ο Σωκράτης άλλωστε «πατρός τε και μητρός…» Δηλαδή πρώτα ο πατέρας. Κεφαλή της οικογένειας. Στύλος και εδραίωμα.

Με τον πατέρα αρχίζουν τα πάντα. Πάτερ ημών η προσευχή. Θα το πω του πατέρα σου ήταν η φοβέρα της μάνας. Να φέρεις τον κηδεμόνα σου μας λέγανε στο σχολείο όταν παίρναμε αποβολή. Τίμα τον πατέρα σου και τη μητέρα σου η προσταγή. Το όνομα του πατέρα ζητάνε στην ταυτότητα . Αγνώστου πατρός -γράφουν στο βρεφοκομείο. Αφέντη μου, λέγαν οι παλαιές τον καιρό εκείνο τον παλιό πριν σηκωθούν τα πόδια και βαρέσουν το κεφάλι κατά που γίνεται σήμερα!!!

Έχει δίκιο που διαμαρτύρεται ο Λαλάκης. Τα πάντα για τη γυναίκα . Η ημέρα της μητέρας, της μάνας, της μανίτσας ,της μαμάς, η ημέρα της πεθεράς, η μέρα της νύφης η ημέρα της κουνιάδας, η ημέρα της κουμπάρας. η μέρα της βιασμένης παρά τη θέλησή της , η ημέρα της βιασμένης με τη θέλησή της στο « βοήθεια με βιάζουν. Σταθείτε καλέ να βγάλω πρώτα το καλσόν, θα μου το σκίσετε» και πάει κορδόνι.

Ένα σωρό γιορτές και πανηγύρια, για τη γυναίκα όλα .Η γιορτή της ανύπαντρης, της παντρεμένης ,της διαζευγμένες, της δυστυχισμένης ,της κακοπαντρεμένης, της « Απόρου …κορασίς» και της πόρνης εν κλαυθμώ. Μας βρίζανε τη μάνα κάναμε φόνο. Μας βρίζανε τον πατέρα δεν έτρεχε τίποτε : Άντρας είναι αυτός , ας καθαρίσει μόνος του!..

Και όχι βέβαια ότι δεν αξίζει να τιμούμε τη μητέρα ,αλίμονο. Αλλά και ο πατέρας δεν μπορεί να θεωρείται μια αμελητέα ποσότητα στην υπόθεση της οικογένειας.

Βέβαια αλλάζοντας οι εποχές αλλάξανε και οι ρόλοι ακόμα και η θέση τόσο της γυναίκας όσο και του άντρα μέσα στο σπίτι.

-Με έσκασε κύριε πρόεδρε-απολογήθηκε ο Μηνάς στο δικαστήριο όπου κατηγορήθηκε από τη γυναίκα του για χειροδικία. Το παιδί μου έτσι, το παιδί μου αλλιώς. Όταν ο γιος μας έφερνε άριστα στο σχολείο ήταν το παιδί της. Ο γιος μου πήρε άριστα- έλεγε. Όταν έκανε κάποιο λάθος ή κάποια στραβή, έβαζε τις φωνές : Μάζεψε το γιο σου. Δηλαδή το παιδί ήταν δικό μου ή δικό της κατά περίπτωση

- Είστε κόρη του κυρίου Σ…ρώτησε ο τροχονόμος που επέδιδε κλήση στην κόρη μου.

-Έτσι λέει αυτός -απάντησε ο δαίμονας.

Ας αφήσουμε πια το γνωστό: Στη μάνα μου έτσι, στη μάνα μου αλλιώς, Αλλά δε λέει πως όταν ο πατέρας της έμπαινε στο σπίτι στεκότανε η μάνα της προσοχή και το φαγητό έτοιμο και το κρεβάτι στρωμένο και ούτε κουμ καν ή κομμωτήρια και αντί για 2 το μεσημέρι να τρως στις 5, γιατί μετά από το γραφείο πήγε και στον πεζόδρομο για καφέ. Μίλαγε ο πατέρας της, αντίλογος μηδέν. Ό,τι θες νοικοκύρη μου ότι πεις αφέντη μου.

Σήμερα λες μια κουβέντα και σου απαντάνε δέκα. Κάποτε φτάνεις στο αμήν και σηκώνεις το χέρι σου. Γνωστόν γαρ : Όπου δεν πίπτει λόγος πίπτει ράβδος .

-Καλά της έκανες - είπε χαμηλόφωνα ο δικαστής , αλλά τον αγριοκοίταξε η δικαστίνα από δίπλα και κατάπιε τη γλώσσα του !!!

Γιατί δηλαδή να μην υπάρχει η γιορτή του εργένη, η γιορτή του μισογύνη, η γιορτή του… κακοπαντρεμένου, του δις ή τρις παντρεμένου (αν και αυτό υπάγεται στη γιορτή του διανοητικώς καθυστερημένου). Και ακόμα γιατί όχι η γιορτή του ανώμαλου , ή του άντρα του πολλά βαρύ.

Κάπου εκεί ανακάλυψα ότι υπάρχει και η γιορτή του πατέρα στις 17 Ιουνίου . Και επειδή περνάει σχεδόν απαρατήρητη σκέφτηκα τουλάχιστον να το γιορτάσουμε μεταξύ μας. Πατεράδες χρόνια μας πολλά Στ. Ιντζεγιάννης