YT Expo - шаблон joomla Mp3
Εκτύπωση
PDF
19
Φεβρουάριος
2009

Επιτηρήσεις!...

Με επιτήρηση - λένε ,απειλείται η χώρα. Σιγά μη φοβηθούμε ! Σε τέτοιες περιπτώσεις η γιαγιά με το απύλωτο στόμα της έλεγε : Χέστηκε η φοράδα στ` αλώνι!!!

Μια ζωή ο άνθρωπος είναι σε επιτήρηση τώρα θα μας μάθουν;

Όταν είμαστε πιτσιρικάδες είχαμε την επιτήρηση της κυρίας Τούλας, μιας ανύπαντρης μεγαλοκοπέλας που μάζευε τα παιδιά της γειτονιάς, για να γλιτώνουν οι μανάδες μας από το μπελά μας. Καλή, χρυσή η κυρά Τούλα- θεός σχωρέστην- αλλά ήταν όλο μη και μη. Μην παίζεται με τα χώματα. Μη φτύνεται χάμω. Μη σκαλίζετε τη μύτη σας .Μην παίζετε με το πουλάκι σας (λες και είχαμε κι άλλο παιχνίδι να παίξουμε;) ώσπου μια μέρα δασκαλεμένος από τον πατέρα του, ο Βασιλάκης της κυρά Μάχης της περιπτερούς, σήκωσε το χέρι του: Κυρία -κυρία εσείς γιατί παίζετε με τα πουλάκια των άλλων; Έγινε χαμός. Ο Βασιλάκης έφαγε το ξύλο της χρονιάς του και το «νηπιαγωγείο»διαλύθηκε αδόξως,.

Στο Δημοτικό σχολείο είχαμε την επιτήρηση της μάνας. Πλύνε τα χέρια σου, κάνε την προσευχή σου. Πιες το γάλα σου. Διάβασε το μάθημά σου Άσε τη διχάλα για τα πουλιά και πάρε τα τετράδιά.

Από εκεί με διώξανε άδικα επειδή είχα τη μανία να σηκώνω το φόρεμα της Ρηνούλας να δω τι φόραγε από κάτω και η μάνα της έβαλε λυτούς δεμένους να με διώξουν. Και ήταν άδικο γιατί η Ρηνούλα μόνη της μου έδειχνε: Κοίτα έχω καινούργιο βρακάκι.Τη γαργάλαγα εγώ, γαργαλιότανε κι αυτή και γελάγαμε και οι δύο αθώα !

Μεγαλώσαμε κάποια φορά. Πάλι επιτήρηση. Αυτή τη φορά στο στρατό. Ένας λόχος, πτυχιούχοι ή τελειόφοιτοι πανεπιστημίων, υπό τη επιτήρηση του Τσαμίγκου ενός επιλοχία τελείως αγράμματου που μας είχε βγάλει την πίστη : Στραβάδια, καθήκια, κερατάδες, μαλ… ο στρατός ρε είναι σχολείο γαμ…

Συνεννοηθήκαμε κι όταν έλεγε κλίνατε επί δεξιά , κλίναμε επ` αριστερά εμείς .

-Δεξιά είπα ρε μαλ…

-Δεξιά είναι κύριε επιλοχία. Πήγαινε ο Ζαχαράκης- τελειωμένος ψυχίατρος- στη θέση του Τσαμίγκου και του έδειχνε : Ορίστε. Δεξιά είναι. Μ` αυτό το χέρι δεν κάνουμε τον σταυρό; Τάχανε ο επιλοχίας. Πώς γίνεται το δεξί γι αυτόν- που ήταν απέναντί μας- να είναι αριστερά για μας. Παραλίγο να του στρίψει , Φάγαμε στέρηση εξόδου μια βδομάδα και μας στείλανε επιλοχία ένα …ομοφυλόφιλο πτυχιούχο της Παντείου μέχρι που τον πήδησε ό οδηγός του βυτιοφόρου - ένας βαρύμαγκας Πειραιώτης - και τους ξαπόστειλαν και τους δύο.

Έδωσε ο θεός απολυθήκαμε, ερωτευτήκαμε και επειδή- λέει ο φίλος μου Λαλάκης- φοβηθήκαμε μήπως ήταν η μοναδική γυναίκα στον κόσμο, την παντρευτήκαμε. Μπήκαμε εις ζυγόν γυναικείον. Εκεί να δεις επιτήρηση .

-Γιατί άργησες ; Με ποια γύριζες; Τι σημάδι είναι αυτό στο λαιμό; Που θα πας και αρωματίζεσαι; Γιατί αλλάζεις σώβρακο κάθε τόσο !

Το ίδιο και τα παιδιά. Για να πίνεις καφέ με τους φίλους σου έχεις, για το μηχανάκι που σου ζητάω δεν έχεις ; Κι εγώ για τις μπότες, η μικρή κι εγώ για να πάω για σκι η μεγαλύτερη...

Απόκοντα και η πεθερά: Πού θα πάτε; Γιατί δε με παίρνετε κι εμένα στη δεξίωση του Νομάρχη; Γιατί με κλείνετε σπίτι; Γιατί δεν με πάτε θέατρο; Γιατί τρώτε με τους φίλους σας ;

Κάποτε έκανε λάθος διάγνωση ο γιατρός και είπαμε πως θα μας άφηνε χρόνους, καθώς «είναι ζήτημα ωρών» είπε κι απάνω που έψαχνα να βρω μαύρη γραβάτα, ακούω στον ύπνο μου φωνή εξ ουρανού.

-Τέκνον μου, ποιος σου είπε πως θα φορτωθώ εγώ τους δικούς σου μπελάδες. Τι μου τη στέλνεις επάνω.

-Άγιε Πατέρα- είπα. Δεν στη στέλνω εγώ. Εσύ την παίρνεις .

Έγινε μια σιωπή και μετά η φωνή είπε σιγανά «Έχεις δίκιο, ακόμα και ο Θεός κάνει λάθη. Θα το διορθώσω» Και η κυρία Χρυσάνθη …ζωντάνεψε!!!

Το ίδιο θα συμβεί και με την Ευρωπαϊκή Ένωση. Κάποια στιγμή θα καταλάβουν το λάθος τους. Ο Έλληνας δεν μπαίνει σε λογαριασμό ούτε με επιτήρηση ούτε χωρίς επιτήρηση. Χρωστάμε . Ε, και; Όλα τα κράτη χρωστάνε .Ψηλά το κεφάλι αδέρφια. Όποιος έχει θα χάσει. Έτσι και μας κόψουν την πίστωση ποιος θα αγοράζει τα μεταλλαγμένα τους; Τους συμφέρει να μας ταϊζουν και θα μας ταϊζουν εις τον αιώνα τον άπαντα !!!