YT Expo - шаблон joomla Mp3
Εκτύπωση
PDF
05
Φεβρουάριος
2009

'Αργησε, αλλά ήρθε η εκδίκηση!..

Λένε ότι η εκδίκηση είναι ένα πιάτο που τρώγεται κρύο. Στην περίπτωση του Μπάρακ Ομπάμα του νέου πλανητάρχη είναι μάλλον κατεψυγμένο.
Κάνετε λάθος με διορθώνει ο Ηalent Αli Halent ένας μαύρος από τη Νιγηρία που πουλάει διάφορα μικροπράγματα σε ένα κασελάκι  κρεμασμένο στο λαιμό του και προσπαθεί να μας πουλήσει ένα ψεύτικο κομπολόι για αληθινό κεχριμπάρι .Το τρίβουμε στο μάλλινο πουλόβερ και του δείχνουμε ότι είναι απάτη .
Γιατί είναι απάτη απορεί ( είναι φοιτητής στο εδώ Πανεπιστήμιο). Κάποτε τρεις - τέσσερις αιώνες πριν είχατε έρθει σε μας και μας πουλούσατε  γυάλινες χάντρες και καθρεφτάκια και παίρνατε τα ωραία μας αληθινά διαμάντια.
Σήμερα σας φέρνουμε πίσω εκείνα τα ψεύτικα  γυαλάκια και παίρνουμε τα ωραία λεφτά σας .Ποιός από τους δυό μας είναι απατεώνας ; Χώρια  που εσείς μας σκοτώνατε κι από επάνω ενώ εμείς σας παρακαλούμε να αγοράσετε .  
Θυμήθηκα τον Julious έναν μαύρο από τη Ζιμπάπουε που σπούδαζε ηλεκτρολόγος - μηχανολόγος μαζί με το βαφτιστήρι μου και κάποιες φορές είχε έρθει σπίτι μας . Συζητούσαμε για θρησκεία ( ήταν καθολικός )και μου είπε μισό σοβαρά , μισό αστεία .Ο Θεός έπλασε τον  άνθρωπο κατ` εικόνα και ομοίωση έτσι δε λέμε ; Τον είδε κανείς ; Όχι βέβαια .Πως είστε σίγουροι ότι είναι  λευκός .Εγώ σας λέω ότι είναι μαύρος !
Τι απαντάνε αυτού ;
Ο Θεός δεν είναι  ούτε λευκός, ούτε μαύρος -απάντησε η γυναίκα μου .Ο Θεός πνεύμα  εστίν.
-Τότε γιατί στον τρούλο  ζωγραφίζετε τον Παντοκράτορα λευκό -την αποστόμωσε .
-Έλα ντε .Γιατί ; Θυμάστε που κοροϊδεύαμε  στο στρατό : Εμπλοκή του οπλοπολυβόλου - κόκαλο ο επιλοχίας !!!
«Σήμερα στέκομαι μπροστά σας σεμνός» -άρχισε το λόγο του ο νέος Πρόεδρος της Αμερικής.   Σεμνός ; Υπερήφανος πρέπει να στέκεται διότι κατάφερε τη μεγάλη ανατροπή .
-Μην το βλέπετε σαν εκδίκηση -μου είπε ο Halent ali Halent όταν του επεσήμανα  γελώντας : «Σήμερα παίρνετε την εκδίκηση σας» - δεν πρόκειται για εκδίκηση μου είπε -αλλά για πράξη δικαιοσύνης .
Πριν από πενήντα -ίσως παραπάνω χρόνια -  σε κάποιο από τα πρώτα φιλμ που είδαμε μεταπολεμικά έπαιζε  ο Σίντνεϋ Πουατιέ και τρέχαμε να δούμε :Μωρέ, παίζει και ένας μαύρος .
Σήμερα δεν υπάρχει φιλμ που να μην παίζει και κάποιος ή κάποιοι έγχρωμοι. Δεν αποκλείεται ύστερα από άλλα πενήντα χρόνια κάποιοι άλλοι σαν κι εμάς να απορούν : Για κοίτα παίζει και ένας…λευκός !!
Παιδιά του θεού είμαστε όλοι και είτε  μας αρέσει είτε όχι , σήμερα στην εποχή της παγκοσμιοποίησης θες με το καλό θες με το έτσι θέλω, είτε με τη διπλωματία είτε με την οικονομική ισχύ, είτε με τα γεράκια του πενταγώνου ή με τις δολοπλοκίες    της περιβόητης CIA μας κυβερνάει ένας έγχρωμος .Ένας Αφροαμερικανός .Ο Μπάρακ  Ομπάμα και μπράβο του
Την ώρα που ορκιζότανε θυμήθηκα την «Καλύβα του Μπάρμπα Θωμά» το πολυβραβευμένο μυθιστόρημα της Χάριετ Μίτσελ Στόουν .Βρε τι κλάμα είχαμε κάνει για τα βάσανα και τη στωικότητα με την οποία τα υπέμεινε ο Μπάρμπα Θωμάς .
Χτες, προχτές εκατομμύρια ή τάχα δισεκατομμύρια -άνθρωποι, πάσης φυλής, χρώματος, γλώσσας, θρησκείας, εθνικότητας ή ιδεολογίας , στηθήκαμε στους δέκτες να δούμε τον πρώτο μαύρο που έσπασε  την παντοδυναμία της λευκής φυλής και απέδειξε στην πράξη  ότι στις φλέβες όλων των ανθρώπων το αίμα είναι κόκκινο και το χρώμα της επιδερμίδας δεν έχει καμιά σχέση με τη διανοητική ικανότητα ή τη σωματική ρώμη.
Μαζί με εμάς όλους δεν αποκλείεται και κάποια θλιβερά απομεινάρια - αν ζει και κάποιος ακόμη-τη διαβόητης Κου Κουξ Κλάν.
Και εκεί είναι που μου τη σπάει η Θεία Κούλα που παρακολουθεί περίεργη σα γυναίκα το τι γράφω.
«Ανεψιέ να  στείλεις το δημοσίευμα στον Ομπάμα και να του γράψεις να φροντίσει να μας διορίσει τα παιδιά»
Που ρε Θεία ; Στον Λευκό Οίκο ;
Σιγά κρύε .Αυτός θα γράψει στον Καραμανλή ότι ενδιαφέρεται για τα παιδιά μας κι ο Καραμανλής θα δώσει εντολή στα Υπουργεία  να τα διορίσουν. Έτσι γίνονται ο δουλειές - σου γράφω ,μου γράφεις.
Συμφωνώ μόνο που εμείς τους γράφουμε στην εφημερίδα κι αυτοί ...( διαγράφεται μία λέξη ως άσεμνη)