YT Expo - шаблон joomla Mp3
Εκτύπωση
PDF
08
Αύγουστος
2010

Μαϊμούδες, γορίλες και καρχαρίες

Την ώρα που τα θεωρούμενα επίσημα (γράφε κεντρικά) κανάλια ασχολούνται με αθλήματα πολυλογίας και διασποράς ειδήσεων που περισσότερη σύγχυση φέρνουν παρά νέες ειδήσεις, υπάρχουν κάποια περιφερειακά που προβάλλουν σκηνές από τη ζωή των πιθήκων, των μαϊμούδων, των λιονταριών και των καρχαριών. Αν το δούμε κάπως μεταφορικά το θέμα (και το θέαμα) ερχόμαστε ίσα βάρκα, ίσα νερά που λέμε. «Μαϊμούδες», «γορίλες»και «καρχαρίες»λυμαίνονται την οικονομική ζωή της χώρας και δημιουργούν κρίση διατροφής αν μη και επιβίωσης, του υπόλοιπου πληθυσμού.

Τα ζωολογικά πάρκα και όλα τα έμβια που συντηρούνται σ’ αυτά, σκορπίζουν το μυαλό μας από τους αριθμούς, τις στατιστικές, τα νομοθετήματα, ησυχάζουμε λίγο από την ακατάσχετη φλυαρία των ειδικών που παραληρούν από τα «παράθυρα», δε βάζουν γλώσσα μέσα, σαν τις κακές γειτόνισσες που δεν αφήνουν τίποτα να πέσει κάτω. Και το φιλοθεάμον κοινό φθείρεται (εν πολλοίς και διαφθείρεται) μεταξύ πληροφόρησης, ασάφειας, ελπίδας και απογοήτευσης. Ποικίλων δε συναισθημάτων που αναπτύσσονται στο όριο απελπισίας και αισιοδοξίας. Αυτή είναι η τηλεοπτική μας πραγματικότητα. Εκείνοι που έχουν μια πιο εκλεκτική αίσθηση και αντίληψη αισθάνονται σαν η  χώρα να τελεί υπό κατοχή. Η υποδούλωση έχει προηγηθεί με τα χρέη. Το χρέος κάνει τον άνθρωπο δούλο. Υπερχρεωμένο το Κράτος, σε προέκταση τα νοικοκυριά, με κατάληξη τον πάσχοντα άνθρωπο, τον πολίτη της καθημερινότητας, τον αιώνιο δούλο της ανάγκης.

Χρεωμένα, τα όνειρα και οι οραματισμοί των νέων. Ακούσαμε τα νέα παιδιά που πέτυχαν στα ΑΕΙ με βαθμολογίες υψηλές, , να ανησυχούν για την επαγγελματική τους αποκατάσταση. Θεωρούνται δε ότι είναι άτομα ανώτερης νοημοσύνης. Διαφορετικά δε θα είχαν νόημα οι διαγωνισμοί για την επιλογή των αρίστων. Χρεωμένες οι ελληνικές οικογένειες αν και πάμπολλες ουδέποτε και από κανέναν δε δανείστηκαν ούτε ένα ευρώ. Κι όμως η διαίρεση είναι μια αριθμητική πράξη ακριβής στο μερισμό ποσών αλλά εντελώς άδικη όταν μοιράζει εξίσου το βάρος των οφειλών. Τα ωφελήματα τα νέμονται οι ολίγοι, κυρίως εκείνοι που δημιούργησαν τα χρέη. Κάπου εδώ ξεσηκώνεται η συνείδηση και δημιουργείται κοινωνική επανάσταση. Μας ραντίζουν όμως οι προπαγανδιστές με κατασβεστικό ελπίδας και πολιτικής προπαγάνδας, αφού πρώτα μας καθηλώσουν με διάφορα λογικοφανή διλήμματα, όπως: ή αναγνωρίζετε και μοιράζεστε το ογκώδες χρέος και συμμετέχετε στη στέρηση ή αφήνουμε τη χώρα να χρεοκοπήσει. Όπερ σημαίνει ότι αλίμονο από τη φτώχεια. Θα στερηθεί και των αναγκαίων. Οι έχοντες και κατέχοντες, οι κλέψαντες και θησαυρίσαντες, ξόφαλτσα θα αισθανθούν την κρίση. Εξαιρέσει του κ. Αβραμόπουλου, ο οποίος εμμέσως πλην σαφώς δήλωνε: Εμείς δεν κλέψαμε. Κάποιοι είρωνες δημοσιογράφοι αποπειράθηκαν να του κολλήσουν το παρατσούκλι, ο...<εμείς δεν κλέψαμε>. Ήταν μια κομψή διαμαρτυρία του αλλά και μια καταγγελία του ότι άλλοι ( αχ αυτοί οι αορίστως άλλοι, σαν τους γνωστούς – αγνώστους, κουκουλοφόρους) έκλεψαν. Για την κλεψιά, ιστορικά, φημίζονται οι Αρβανίτες και  οι Αλβανοί. Άρπαξε να φας και κλέψε νάχεις. Σε μια φράση, η εικόνα του κόσμου γύρω μας. Προς το παρόν, φαίνεται, πως πέσαμε στα μαλακά, τόσο μαλακά που καταντήσαμε, υποτελείς...μαλακάνθρωποι!