YT Expo - шаблон joomla Mp3
Εκτύπωση
PDF
31
Μάιος
2017

Θα σφαγούμε!...

Ο

 

μάδες περιφρούρησης, τις νύχτες κυρίως, οργάνωσαν κάποια δημοτικά διαμερίσματα (για τον Πλάτανο διαβάσαμε κάτι τέτοιο)προκειμένου να προφυλαχθούν από κλοπές και διαρρήξεις, που έχουν γίνει ανεξέλεγκτες τον τελευταίο καιρό. Και δεν είναι μόνον ο Πλάτανος. Στο έλεος των Ρομά και άλλων ομάδων μεταναστών και δικών μας, δυστυχώς,

η ασφάλεια των προσώπων και η προστασία των περιουσιών. Το κράτος αδυνατεί να καλύψει με τα όργανα της αστυνομίας όλα τα περιστατικά, καθώς έγινε περισσότερο συγκεντρωτικό.

 

Παλιότερα οργίαζαν οι ζωοκλέφτες. Σήμερα κλέβουν τα πάντα. Αδίστακτοι καθώς είναι μπαίνουν και την ημέρα στα σπίτια και τα ληστεύουν. Η ομάδα περιφρούρησης που συγκροτήθηκε στην πρώην κοινότητα Πλατάνου, δεν είναι η πρώτη. Όπου λειτουργεί τα περιστατικά είναι μειωμένα. Σε άλλα δημοτικά διαμερίσματα υπάρχει μια πιο οργανωμένη σεκιούριτι. Πληρώνουν οι κάτοικοι ένα μικρό ποσόν και τις νύχτες περνάει μια ιδιωτική περίπολος από τις γειτονιές και επιβλέπει.

Για την αυτοάμυνα αυτή υπάρχει το ενδεχόμενο της αυτοδικίας σε μια σύγκρουση με τους κλέφτες, οπότε τα πράγματα γίνονται σοβαρότερα. Γιατί και μέσα στο σπίτι σου αν αντιληφθείς τον κλέφτη και τον τουφεκίσεις, ο νόμος στρέφεται εναντίον σου. Αυτό που συχνά λέγεται, σε περιπτώσεις που το κράτος απουσιάζει, ότι «θα πάρω το νόμο στα χέρια μου» , φανερά δεν το δικαιούσαι. Στην Αμερική, όμως, όποιος πηδήξει μέσα από το φράχτη ο οποίος οριοθετεί την περιουσία σου, θα είναι πολύ τυχερός να ξαναβγεί ζωντανός.

Για φύλαξη χώρου και προσώπων, χρησιμοποιούνται ειδικώς εκπαιδευμένα σκυλιά που κάνουν την καθαρή δουλειά με μικρότερες επιπτώσεις. Φτάνει να είναι αναρτημένη στην είσοδο του σπιτιού φωτογραφία του σκύλου και προειδοποίηση ότι είναι εκπαιδευμένο το ζώο, να μην του ξεφεύγει τίποτα. Εκεί κατάντησε το νοημονέστερο ζώο ο άνθρωπος, να προσφεύγει στα άγρια ένστικτα των σκύλων για να αμυνθεί και να προστατεύσει την περιουσία του.

Το να εξασκηθούν τα σκυλιά και να είναι αποτελεσματικά στα καθήκοντά τους, είναι μια άλλη, πολύ μεγάλη ευθύνη του ιδιοκτήτη τους, ο οποίος θα πρέπει να έχει συνεκπαιδευτεί μαζί τους και να είναι οι αδιαπραγμάτευτοι προστάτες του, όταν η ανάγκη το επιβάλει. Αλλά τέτοιες ράτσες σσκυλιών κοστίζουν πολύ αλλά ταυτόχρονα, αξίζουν και περισσότερο. Καταλήξαμε λοιπόν στα ζώα να προστατεύουν τους ανθρώπους. Κλείστε εσείς, οι αναγνώστες μας, το σημερινό σημείωμα. Τι είναι προτιμότερο; Το κράτος που δεν είναι παρών τη στιγμή που διαπράττεται το αδίκημα ή το έγκλημα, η αυτοπροστασία που μπορεί να εξελιχθεί σε αυτοδικία ή η προστασία μας κάτω από τα άγρια ένστικτα του ζώου, τα οποία υποτίθεται ελέγχουμε ως ένα βαθμό; Όπως και να έχουν τα πράγματα, υπάρχει ένα έντονα φοβικό περιβάλλον, μέσα στο οποίο κυοφορούνται απρόβλεπτα γεγονότα.